Ρευματικές Παθήσεις: Σχεδόν 3 εκατ. οι πάσχοντες στην Ελλάδα – Βασική αιτία σωματικής ανικανότητας

Ρευματικές Παθήσεις: Σχεδόν 3 εκατ. οι πάσχοντες στην Ελλάδα – Βασική αιτία σωματικής ανικανότητας

Στην Ελλάδα οι Ρευματικές Παθήσεις αποτελούν την πρώτη κατά σειρά αιτία (μεταξύ όλων των νοσημάτων) χρόνιου προβλήματος υγείας (38,7%), μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας σωματικής ανικανότητας (47,2% και 26,2% αντίστοιχα) και ιατρικών επισκέψεων (20,5%)

220629100507_revmatoeidis_arthritida
Περίπου 3.000.000 άτομα πάσχουν από κάποιας μορφής ρευματικής πάθηση στην χώρα μας. Το 13% του πληθυσμού πάσχει από Οστεοαρθρίτιδα, 11% από Οσφυαλγία, 4,8% από Αυχεναλγία, 4,5% από Οστεοπόρωση και 2,1% από τα σοβαρά Αυτοάνοσα Φλεγμονώδη Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα, ενώ 1 στα 1.000 παιδιά πάσχουν από Νεανική Αρθρίτιδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις των Ρευματικών Παθήσεων, η αιτιολογία παραμένει άγνωστη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στον χώρο της ρευματολογίας είναι αλματώδεις με τη διάθεση δεκάδων καινούργιων φαρμάκων, τα οποία έχουν συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των ασθενών με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα. Σύγχρονες εργαστηριακές και απεικονιστικές τεχνικές έχουν διευκολύνει και καθιστούν πιο εμπεριστατωμένη τη διαγνωστική προσπέλαση. Επιπλέον αυτών, η πανδημία SARS CoV-2 επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η ιατρική με την τεχνολογία να καταλαμβάνει όλο και σημαντικότερο ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης