Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Πότε το «χάνετε» παρότι το δικαιούστε

Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Πότε το «χάνετε» παρότι το δικαιούστε

Το επίδομα ή πρόγραμμα ασφάλισης σοβαρών ασθενειών μπορεί να ανακουφίσει από το οικονομικό βάρος που συνοδεύει ένα βαρύ περιστατικό υγείας, χρειάζεται όμως προσοχή για τους όρους-παγίδες που μπορεί να σας το στερήσουν

221201153248_woman_worried_read_document
Η ασφάλιση (ή επίδομα) σοβαρών ασθενειών είναι το ασφαλιστικό προϊόν που συμπληρώνει τα παραδοσιακά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, μέσα από τα οποία καλύπτονται νοσηλευτικές δαπάνες, διαγνωστικές εξετάσεις ή υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όχι όμως και το υψηλό κόστος που πιθανώς συνοδεύσει σοβαρές ασθένειες και ατυχήματα.

Κάθε περιπέτεια υγείας έχει τις επιπτώσεις της στο σύνολο της ζωής του πάσχοντος. Κάποιες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική του δυσπραγία. Στο σημείο αυτό έρχονται τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά προγράμματα και καταβάλουν άπαξ και κατόπιν σχετικής αίτησης και προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών (περισσότερα εδώ), ένα ποσό της τάξεως των 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 έως και 300.000€ αναλόγως το πρόγραμμα και ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε άλλων ασφαλιστικών παροχών ή επιδομάτων λαμβάνει ο ασφαλισμένος για την καλυπτόμενη περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης