Αναπνευστικές λοιμώξεις: Οι ύποπτοι μύκητες – Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής

Αναπνευστικές λοιμώξεις: Οι ύποπτοι μύκητες – Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής

Οι μύκητες δεν εξετάζονται συχνά ως παράγοντες πρόκλησης αναπνευστικών λοιμώξεων και αυτό είναι λάθος, επισημαίνει ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, εξηγώντας παράλληλα τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στη μετάδοση αυτών των λοιμώξεων

221129140718_breathe
Ο χειμώνας είναι αναμφισβήτητα η εποχή των αναπνευστικών λοιμώξεων και, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, η ανησυχία για την εξάπλωση διάφορων ιών έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ωστόσο, δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία σε όλες τις απειλές για την υγεία του αναπνευστικού, επισημαίνει ομάδα ειδικών από τις ΗΠΑ, που φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα των μυκητιασικών πνευμονικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού που προκαλούνται από μύκητες εμφανίζονται σε περιοχές των ΗΠΑ που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ πριν, γεγονός που αποκαλύπτει την ανεξέλεγκτη διάδοσή τους. Σύμφωνα με όσα γράφουν στο Annals of Internal Medicine ο δρ. George Thompson, καθηγητής και ειδικός λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και ο δρ. Tom Chiller από τα ECDC, πρόκειται κυρίως για τρεις μυκητιασικές ασθένειες, τις:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης