HIV Λοίμωξη: Σε ποια περίπτωση καλύπτεται από το ασφαλιστικό πρόγραμμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ενημερωθείτε για ποιες περιπτώσεις υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα αλλά και πώς καλύπτονται άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

221130165019_hiv_aids_insurance
Πέρυσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου, αναφερθήκαμε σε μια κατ’ εξοχήν εξαίρεση των ασφαλιστηρίων υγείας και όχι μόνο. Το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, όπως αναφέρεται στα ελληνικά, αλλά και κάθε επιπλοκή που σχετίζεται με αυτό θα εξαιρεθούν από νοσοκομειακά προγράμματα, προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ζωής έως και αστικής ευθύνης, με τα τελευταία να περιλαμβάνουν διευκρινίσεις για την εξαίρεση περιστατικών που προκλήθηκαν από μετάδοση μολυσματικών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του AIDS ή του ιού HIV που το προκαλεί, είτε για τη διάγνωση, θεραπεία και μετάδοση σε σχετικά ασφαλιστήρια που απευθύνονται στον ιατρικό κλάδο.

Η εξαίρεση του ιού και της νόσου βέβαια εξαιρείται από την ασφάλιση υγείας παγκοσμίως. Σε διεθνές πρόγραμμα υγείας, στον ιατρικό έλεγχο που προηγείται της σύμβασης υπάρχει ερώτημα περί νόσησης από AIDS ή λοίμωξης με HIV είτε αναμονής για θεραπεία, αποτελέσματα εξετάσεων ή ιατρικό έλεγχο για τη νόσο και τον ιό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης