HIV: Η στρατηγική που μπορεί να εξαφανίσει τον ιό – Το στίγμα βασικό εμπόδιο

HIV: Η στρατηγική που μπορεί να εξαφανίσει τον ιό – Το στίγμα βασικό εμπόδιο

Η εξέταση για τον HIV είναι μια απλή διαδικασία - δίνοντας λίγο σάλιο ή μια σταγόνα αίμα - που προσφέρει στον καθένα μας να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί, ώστε να λάβει γρήγορα θεραπεία και να συνεχίσει να ζει φυσιολογικά

221130193645_hiv6
Μόνο θετικά νέα υποδεχόμαστε τα τελευταία χρόνια από το επιστημονικό μέτωπο της αντιμετώπισης της λοίμωξης HIV, με τις προκαταλήψεις όμως και τα ταμπού να εμποδίσουν την αναχαίτιση της πανδημίας αυτής, η οποία ήδη κρατά τέσσερις δεκαετίες. Σήμερα 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το μήνυμα είναι: Λέμε OXI στο φόβο της εξέτασης για τον HIV και στην Πλατεία Μοναστηράκι, από τις 11:00 μέχρι και τις 14:00 δίνουμε όλοι ραντεβού για να εξεταστούμε δωρεάν.

Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται νέα περιστατικά μολύνσεων HIV, διότι υπάρχουν αδιάγνωστοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι μη γνωρίζοντας μεταδίδουν. Κι όμως αν το γνώριζαν θα εξασφάλιζαν καλύτερη υγεία για τους ίδιους αλλά θα προστάτευαν και την υγεία των άλλων. Η εξέταση για τον ιό HIV είναι μια απλή διαδικασία – δίνοντας λίγο σάλιο ή μια σταγόνα αίμα από την άκρη του δακτύλου – που δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί, ώστε να λάβει γρήγορα την κατάλληλη θεραπεία και να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή του. Γνωρίζοντας την αλήθεια προστατεύουμε τον εαυτό μας, τον/την σύντροφό μας και την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης