HIV – Προφυλακτική θεραπεία: Πότε θα είναι διαθέσιμη στη χώρα

Έρχεται η απόφαση για την προφυλακτική αγωγή PrEP σύμφωνα με την οποία θα αναφέρονται τα άτομα με δικαίωμα να τη λάβουν, διότι πρόκειται για ειδικό πληθυσμό, καθώς και ποιοι γιατροί θα μπορούν να τη συνταγογραφήσουν και φυσικά ποια θα είναι τα σκευάσματα

221128120815_PrEP
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, η οποία θα επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στην προφυλακτική θεραπεία κατά του ιού HIV – PrEP. Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόσο κατά τη διάρκεια του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου AIDS όσο και σε χθεσινή εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα εκδοθεί η σχετική απόφαση η οποία θα καθορίσει το πλαίσιο της χορήγησης.

Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση θα εκδοθεί παράλληλα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας η οποία θα έχει να κάνει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω της ΗΔΙΚΑ, των αντιρετροϊκών φαρμάκων για τους πολίτες που ζουν με HIV. Η απόφαση για την PrEP θα αναφέρει ποια άτομα θα έχουν το δικαίωμα να τη λάβουν διότι πρόκειται για ειδικό πληθυσμό, ποιοι γιατροί θα μπορούν να τη συνταγογραφήσουν και φυσικά ποια θα είναι τα σκευάσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης