Οδοντιατρικές επεμβάσεις: Όλες οι καλύψεις μετά από ατύχημα και ασθένεια

Ενημερωθείτε για ποιες περιπτώσεις τα νοσοκομειακά ασφαλιστήρια θα παρακάμψουν την εξαίρεση των οδοντιατρικών θεραπειών και επεμβάσεων και θα ενεργοποιήσουν τις σχετικές καλύψεις

Μια πτώση, ένα ατύχημα κατά το παιχνίδι ή μια αθλητική δραστηριότητα, ένα τροχαίο ή μια απλή απροσεξία είναι από τις βασικές αιτίες τραυματισμού ενός ή περισσότερων δοντιών για 1 στους 4 ανηλίκους και 1 στους 3 ενήλικες, σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη. Ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου έπειτα αποτελεί τον έβδομο συχνότερο καρκίνο στην Ευρώπη, με τα στατιστικά να αποτυπώνουν αυξητικές τάσεις.

Ένα κοινό στοιχείο των τραυματισμών που επηρεάζουν την οδοντοστοιχία, τη γνάθο κ.ο.κ. με τους στοματικούς καρκίνους είναι προφανώς οι επιπτώσεις που έχουν στη στοματική υγεία, συμπεριλαμβανομένων των δοντιών, των ούλων, των οστών της γνάθου και των φατνίων. Ένα επιπλέον κοινό τους χαρακτηριστικό, είναι ότι αποτελούν καλυπτόμενους κινδύνους σε μια κοινή εξαίρεση για όλα τα νοσοκομειακά ασφαλιστήρια: τις οδοντιατρικές θεραπείες και γναθοπροσωποχειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τα δόντια. Σε κάποια συμβόλαια οι οδοντιατρικές επεμβάσεις αναγράφονται και στους χειρουργικούς πίνακες και σημείωση ότι καλύπτονται ως μικρής βαρύτητας όταν οφείλονται σε ατύχημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr