Rooming in: H πρακτική που μειώνει το άγχος και ενισχύει τον δεσμό μητέρας – νεογνού

Rooming in: H πρακτική που μειώνει το άγχος και ενισχύει τον δεσμό μητέρας – νεογνού

Οι μαίες της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού του ΜΗΤΕΡΑ, Ευτυχία Καπετζώνη και Ελένη Πέζου εξηγούν αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του rooming-in, δηλαδή της συνδιαμονής μητέρας - βρέφους στο μαιευτήριο

221109185509_mom_baby
*Το άρθρο υπογράφουν η Ευτυχία Καπετζώνη και η Ελένη Πέζου Μαίες στην Ομάδα Μητρικού Θηλασμού του ΜΗΤΕΡΑ

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα οφέλη που μπορεί να έχει η συνδιαμονή μητέρας – βρέφους, ως πρακτική που εφαρμόζεται σε μαιευτικές κλινικές.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF τονίζουν τη σημασία της συνδιαμονής του βρέφους με τη μητέρα του στο 7ο από τα Δέκα Βήματα για τον επιτυχή μητρικό θηλασμό. Σκοπός του βήματος είναι να προσφέρεται συνεχής επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος από την πρώτη στιγμή της γέννησής του, γεγονός που συμβάλλει στο χτίσιμο της σχέσης τους και ενισχύει το συναισθηματικό δεσμό με την μητέρα του. Επίσης, βοηθά στην εδραίωση του μητρικού θηλασμού και στην επιτυχή συνέχισή του.

Πολύ συχνά, οι γονείς νιώθουν ανασφάλεια καθώς επιστρέφουν στο σπίτι, διότι δεν γνωρίζουν τη συμπεριφορά του νεογέννητου. Δημιουργείται άγχος στο άκουσμα του κλάματος του μωρού, δεν έχουν εξοικειωθεί με τον χαρακτήρα που έχει και δεν καταλαβαίνουν πάντα τις απαιτήσεις του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης