Φάρμακα: 160 νέα σκευάσματα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη – Λιγότερα από τα μισά κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Φάρμακα: 160 νέα σκευάσματα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη – Λιγότερα από τα μισά κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Μόλις το 49% των νέων καινοτόμων σκευασμάτων που ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) το διάστημα 2017-2020 κυκλοφορούν στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση Patients W.A.I.T. Indicator 2021 Survey της EFPIA

medicines
Οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις νέων φαρμάκων από τις ελληνικές δημοσιονομικές αρχές αποτυπώθηκαν και πάλι στη μελέτη της EFPIA Patients W.A.I.T. Indicator 2021 Survey, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από μερικούς μήνες. Με βάση τα στοιχεία αυτά, όπου διαπιστώνεται πως μόλις το 49% των νέων καινοτόμων σκευασμάτων που ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) το διάστημα 2017-2020 κυκλοφορούν στη χώρα μας, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων του ΣΦΕΕ με εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου αναδείχθηκε το κοινό αίτημα όλων για τη δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού βιώσιμου δημόσιου συστήματος υγείας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, στελέχη του ΣΦΕΕ και των εταιριών μελών του και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης