Αιμαγγειώματα: Οι περιπτώσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Αιμαγγειώματα: Οι περιπτώσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Ένα σχεδόν στα δέκα παιδιά θα εμφανίσει επιφανειακό αιμαγγείωμα, ενώ οι καλοήθεις αυτοί όγκοι μπορεί να εντοπιστούν και σε εσωτερικά όργανα. Πότε απειλούν την υγεία και πότε καλύπτονται από το συμβόλαιο υγείας. Ενημερωθείτε εδώ

221107190722_hemangioma_aimaggioma_baby
Τα αιμαγγειώματα αποτελούν τον συνηθέστερο καλοήθη όγκο σε βρέφη και παιδιά -κυρίως πρόωρα νεογνά και κορίτσια- που οφείλεται σε πλεονάζοντα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, μπορούν όμως να εμφανιστούν και σε βαθύτερους ιστούς και όργανα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αιμαγγειώματα ακολουθούν έναν κύκλο ζωής που περιλαμβάνει την εμφάνισή τους ως μικρά σημάδια τις πρώτες εβδομάδες ζωής, την ταχεία ανάπτυξη κατά τους πρώτους 6-10 μήνες και τη φάση συρρίκνωσης και υποχώρησης (υποστροφή) μετά το πρώτο έτος και έως πιθανώς τα 10 έτη, ίσως όμως να μην υποχωρήσουν και να συνεχίσουν να μεγεθύνονται. Πολύ σπάνια είναι ήδη σχηματισμένα κατά τη γέννηση (συγγενή αιμαγγειώματα). Βαθύτερα αιμαγγειώματα έπειτα μπορεί να γίνουν αντιληπτά στους 2 ή 3 μήνες ζωής ή να εντοπιστούν τυχαία σε ιατρικούς ελέγχους για άλλες αιτίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης