Διαβήτης: 10% αύξηση των ασθενών σε έναν χρόνο – Μειώνονται οι διαβητολόγοι

Διαβήτης: 10% αύξηση των ασθενών σε έναν χρόνο – Μειώνονται οι διαβητολόγοι

Τα άτομα στην Ελλάδα για τα οποία συνταγογραφήθηκε τουλάχιστον μία αντιδιαβητική θεραπεία μέσα στον τρέχον έτος, ξεπερνούν τα 1.150.000, ήτοι περί τα 100.000 περισσότερα έναντι αυτών που είχαν καταγραφεί το 2021

diavitis_1b-1280x800
Τη ραγδαία αύξηση των συμπολιτών μας που νοσούν από διαβήτη διαβήτη καταγράφει για το 2022 το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, η οποία διαμορφώνεται στο +10% σε σχέση με το 2021. Η κατάσταση αυτή αποτελεί μία αρνητική έκπληξη για την υγεία του πληθυσμού αλλά και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τη στιγμή μάλιστα που λόγω γραφειοκρατίας, έχει «παγώσει» εδώ και τέσσερα χρόνια η διαδικασία απόκτησης της εξειδίκευσης του διαβητολόγου από τους νέους γιατρούς μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), κ. Χρήστο Δαραμήλα, τα άτομα στην Ελλάδα για τα οποία συνταγογραφήθηκε τουλάχιστον μία αντιδιαβητική θεραπεία μέσα στον τρέχον έτος, ξεπερνούν τα 1.150.000 ήτοι περί τα 100.000 περισσότερα έναντι αυτών που είχαν καταγραφεί το 2021!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης