Καινοτόμα φάρμακα: Πώς η Ευρώπη δε θα μείνει πίσω στην κλινική έρευνα

Καινοτόμα φάρμακα: Πώς η Ευρώπη δε θα μείνει πίσω στην κλινική έρευνα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Δρ. Virginia Acha, μέσω του ygeiamou.gr, για το μέλλον των Κλινικών Μελετών στην Ευρώπη και τους κινδύνους που απορρέουν για την πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες

210317154000_lab-research2-1280x720
Σε ουραγό στο τομέα των Κλινικών Μελετών κινδυνεύει να καταταγεί η Ευρώπη, συγκριτικά με άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Ασία, η Βόρεια Αμερική και ο Ειρηνικός. Αυτό με τη σειρά του θέτει σε κίνδυνο την πρόσβαση των ευρωπαίων πολιτών στις καινοτόμες θεραπείες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ατομική και κοινωνική ευημερία.

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας να βασίζονται στο μέλλον στα γενόσημα φάρμακα αν αφενός δεν επενδυθούν χρήματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη και αφετέρου δεν βρεθεί μια φόρμουλα για αξιόπιστες διαδικασίες διαπραγμάτευσης τιμών στα φαρμακευτικά προϊόντα, χωρίς αγκυλώσεις», λέει στο ygeiamou.gr η Δρ. Virginia Acha, Αναπληρώτρια Αντιπρόεδρος και Παγκόσμια Επικεφαλής Ρυθμιστικής Πολιτικής στην φαρμακευτική εταιρεία MSD, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου στο Χααρλεμ της Ολλανδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης