Μικροεπεμβατικές βιοψίες και Ογκοπλαστική μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μικροεπεμβατικές βιοψίες και Ογκοπλαστική μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Για την προεγχειρητική ιστολογική διάγνωση με μικροεπεμβατικές βιοψίες και την ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού μιλάει στο ygeiamou η κυρία Ελένη Φαλιάκου, Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Β’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ

201119144734_breast_cancer
Οι μικροεπεμβατικές βιοψίες επιτρέπουν την προεγχειρητική διάγνωση. Κάθε βλάβη στο μαστό που κρίνεται ύποπτη μετά από συνεκτίμηση της κλινικής εξέτασης, των απεικονιστικών εξετάσεων, της ηλικίας αλλά και του οικογενειακού και προσωπικού ιστορικού μιας γυναίκας, πρέπει να ταυτοποιείται ιστολογικά, πριν οδηγηθεί η γυναίκα στο χειρουργείο.

Η EUSOMA (Ευρωπαική Εταιρεία Μαστολογίας) συστήνει το 90% των γυναικών που υποβάλλονται σε χειρουργείο για καρκίνο μαστού, να έχουν προεγχειρητική ιστολογική διάγνωση με μικροεπεμβατικές βιοψίες. Η γνώση της βιολογίας του όγκου, όπως προκύπτει από την ιστολογική του εξέταση, μπορεί να τροποποιήσει τους θεραπευτικούς χειρισμούς. Μια τέτοια περίπτωση είναι ενός τριπλά αρνητικού καρκίνου μαστού ή ενός καρκίνου που υπερεκφράζει το Her2neu ογκογονίδιο. Σε ορισμένες γυναίκες με αυτού του τύπου την ιστολογία του όγκου, συστήνεται συστηματική θεραπεία πριν την χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης