Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς – Υαλοειδούς: Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς – Υαλοειδούς: Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Η αποκόλληση του υαλοειδούς και κυρίως του αμφιβληστροειδούς μπορεί να πλήξουν ανεπανόρθωτα την όραση. Ενημερωθείτε σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις για τις επεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του κινδύνου

221005161803_eyes_vision_problem
Mυγάκια και αστραπές και μυϊοψίες και φωταψίες κατά την ιατρική ορολογία, απώλεια όρασης και σκιά στο οπτικό πεδίο σαν τοίχος ή κουρτίνα, διακλαδώσεις κλαδιών ή αράχνες, μαύρες κηλίδες ή θάμβος είναι συμπτώματα που δεν πρέπει κανείς να αμελήσει. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν στο ygeiamou ειδικοί, αν εν αρχή εμφανιστούν σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται στο ένα μάτι που συνοδεύονται στην πορεία από στιγμιαίες λάμψεις στο σκοτάδι, είναι η κρίσιμη στιγμή που θα πρέπει να σπεύσετε στον οφθαλμίατρο.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα συνδέονται κυρίως με την αποκόλληση του υαλοειδούς σώματος, ενός παχύρευστου υγρού σαν ζελέ που ρευστοποιείται με την πάροδο της ηλικίας ώσπου αποσπάται από τα τοιχώματα του αμφιβληστροειδούς. Το υαλοειδές σώμα έπειτα διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, κατάσταση κατά την οποία ο αμφιβληστροειδής χιτώνας αποσπάται από τα υποκείμενα στρώματα του οφθαλμού με καταστροφικές συνέπειες για την όραση αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης