Καρδιοπάθειες: Πώς τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), ανατρέχουμε στις σημαντικές παροχές των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων υγείας για τα σοβαρά καρδιαγγειακά συμβάματα, καθώς και το πώς καλύπτονται οι συγγενείς καρδιοπάθειες

191129144708_insurance-1
Περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους από κάποια πάθηση της καρδιάς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Κάπνισμα, παχυσαρκία, υπέρταση και σακχαρώδης διαβήτης ως αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών όπως η διατροφή δυτικού τύπου και η καθιστική ζωή, προετοιμάζουν το έδαφος για καρδιαγγειακά νοσήματα, την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, μια ματιά στα δεδομένα από την πενταετή Έρευνα Υγείας της ΕΛΣΤΑΤ (2019) είναι αποκαλυπτική: 1 στους 5 συμμετέχοντες (19,6%) ηλικίας 15 ετών και άνω δήλωσε ότι πάσχει από υπέρταση με το 55% γυναίκες. Αν και το γυναικείο προβάδισμα παρατηρείται και στα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων στο αίμα (15,8% του πληθυσμού), με ποσοστό 54% έναντι του 46% για τους άνδρες, οι γυναίκες υπολείπονται στη διάγνωση και στη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης