Πεπτικό έλκος: Το ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα καλύψει τις ανάγκες σας

Αυξάνονται τα περιστατικά πεπτικού έλκους παγκοσμίως. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις που παρέχουν τα συμβόλαια υγείας σχετικά με τη νόσο και γιατί είναι απαραίτητο το νοσοκομειακό πρόγραμμα

220927152822_stomach_pain_doctor_patient
Το πεπτικό έλκος, η νόσος που σχετίζεται με τη διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου και εκδηλώνεται με φούσκωμα, κοιλιακή δυσφορία, ερυγές (ρέψιμο), ναυτία, καούρα μεταξύ άλλων και πόνο, απώλεια βάρους, έμετο ή αίμα στα κόπρανα σε προχωρημένο στάδιο, καταγράφει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Gastroenterology, η σημαντική μείωση στη νοσηρότητα και θνησιμότητα από τις επιπλοκές της νόσου που σημειώθηκε κατά το διάστημα 1990 – 2019 έχει πλέον αναστραφεί, με τους επιστήμονες να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην επίταση ενός παράγοντα κινδύνου, τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ).

Πέραν της λήψης ΜΣΑΦ, στους προδιαθεσικούς παράγοντες για την «πληγή» στην εσωτερική επιφάνεια του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου περιλαμβάνονται ακόμα η κατάχρηση αλκοόλ και καπνίσματος, γενετικοί παράγοντες όπως οικογενειακό ιστορικό πεπτικού έλκους ή η ομάδα αίματος και, στο 90% των περιπτώσεων σύμφωνα με ειδικούς, η λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pilori).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης