Μικρότερα αδέρφια: Ένας μεγάλος μπελάς ή ένα πλεονέκτημα; Έρευνα απαντά

Μικρότερα αδέρφια: Ένας μεγάλος μπελάς ή ένα πλεονέκτημα; Έρευνα απαντά

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα πρωτότοκα παιδιά έφεραν στο φως ερευνητές. Τα νέα ευρήματα θα σας κάνουν να δείτε τα μικρότερα αδέλφια σας με άλλο μάτι

220920202917_siblings
Είστε το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι τα μικρότερα αδέρφια σας είναι «μπελάς»; Ανακατεύονται παντού, σας πειράζουν τα πράγματα και συνήθως αποφεύγουν τις συνέπειες για καθετί που συμβαίνει. Νέα μελέτη, ωστόσο, φέρνει στο φως ένα πολύ ενδιαφέρον πλεονέκτημα, που ίσως να σας κάνει να δείτε τα μικρότερα αδέρφια σας με άλλο μάτι: Μπορούν να σας «γλιτώσουν» από την παχυσαρκία!

Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics, η δρ. Julie Lumeng από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και η ομάδα της εξέτασαν τις περιπτώσεις 697 παιδιών από 10 διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ από τη στιγμή της γέννησής τους. Τα υπό εξέταση παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, ανάλογα με τον χρόνο γέννησης των αδελφών τους. Επιπροσθέτως, οι ερευνητές μέτρησαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) στους 15, 24, 36 και 54 μήνες ηλικίας των παιδιών, καθώς και στην πρώτη τάξη του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης