Σχολική τσάντα: Πόσο φταίει για την σκολίωση του παιδιού

Σχολική τσάντα: Πόσο φταίει για την σκολίωση του παιδιού

H σκολίωση είναι μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά και εφήβους. Ο Δρ Μάριος Λυκίσσας, Xειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital εξηγεί τις αιτίες αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου αλλά και τον ρόλο της σχολικής τσάντας

220905124052_School_Kids
Τα σχολεία ανοίγουν ξανά και τα παιδιά θα σηκώσουν τις παραφορτωμένες τσάντες τους. Πριν από την πανδημία, το ζήτημα των βαριών σχολικών τσαντών είχε συζητηθεί ευρέως με έμφαση στο θέμα υγείας που συνήθως σχετίζεται με αυτό, δηλαδή τη σκολίωση, μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά και εφήβους.

Για πολλά χρόνια, υπήρχε η λανθασμένη εντύπωση ότι οι βαριές σχολικές τσάντες μπορούν να παραμορφώσουν μόνιμα τη σπονδυλική στήλη, να προκαλέσουν δηλαδή σκολίωση. Ωστόσο, νεότερες ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της εμφάνισης σκολίωσης και της χρήσης μιας βαριάς σχολικής τσάντας αλλά και ότι αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει δομικά την αναπτυσσόμενη σπονδυλική στήλη ενός παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης