Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσετε σοβαρά

Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσετε σοβαρά

Σε μια προσπάθεια να διαφωτίσουν ποιοι είναι πιο ευάλωτοι σε μια σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό, οι επιστήμονες κατέληξαν σε έναν συνήθη ύποπτο, που μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τις επιπτώσεις της μόλυνσης

220822211841_smoking_covid
Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός του αναπνευστικού, που «χτυπά» τους πνεύμονες, προκαλώντας διάφορα συμπτώματα. Στα 2,5 χρόνια της πανδημίας COVID-19 στη ζωή μας, οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τους παράγοντες που καθιστούν ορισμένους ανθρώπους περισσότερο επιρρεπείς τόσο στη νόσο, όσο και στις επιμέρους συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει, με σκοπό να συμβάλλουν στις πολιτικές πρόληψης των σοβαρών περιπτώσεων νόσησης.

Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Respiratory Medicine, αναδεικνύει την δυνητική επίδραση που θα μπορούσε να έχει το κάπνισμα στη σοβαρότητα της νόσησης από COVID-19. Παρά το ενισχυμένο ενδιαφέρον να καθοριστεί αυτή η σχέση, ο συντριπτικός όγκος των ασθενών περιόρισε τη δυνατότητα των ερευνητών να αφιερώσουν χρόνο σε αυτή την έρευνα. Η νέα μελέτη εξετάζει τις δυνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στη μετάδοση του κορωνοϊού, τις παθοφυσιολογικές αλλαγές που ενδέχεται να προκαλεί ο καπνός, αλλά και τις επιδράσεις της χρήσης του καπνού στις ανοσοποιητικές και αντιφλεγμονώδεις αποκρίσεις του οργανισμού απέναντι στην COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης