Σχιστίες χείλους – Αποκατάσταση: Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Σχιστίες χείλους – Αποκατάσταση: Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Ενημερωθείτε για το πώς καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας η συχνότερη συγγενής ανωμαλία του προσώπου και η αποκατάσταση μετά τη χειρουργική επέμβαση

220805190541_boy_cleft_lip
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, περισσότερα από 100 παιδιά θα γεννηθούν κάθε χρόνο με σχιστία χείλους, τη διακοπή δηλαδή της συνέχειας του χείλους λόγω αποτυχίας συνένωσης συγκεκριμένων εμβρυϊκών σχηματισμών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και που, πέρα από το άνω χείλος, μπορούν να αφορούν το φατνίο και την υπερώα (ουρανίσκος). Επί τυπικών περιπτώσεων, εξηγεί στο ygeiamou η η κ. Όλγα Σ. Καξίρα, Πλαστική & Κρανιοπροσωπική Χειρουργός και Συνεργάτης του Κρανιοπροσωπικού Τμήματος στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, μία σχιστία αφορά και στις τρεις παραπάνω περιοχές.

Η σχιστία του χείλους γνωστή και ως λαγωχειλία αποτελεί τη συχνότερη συγγενή ανωμαλία του προσώπου που, πέραν του αισθητικού της αντικτύπου που θα επηρεάσει και τη μύτη, δυσκολεύει τη σίτιση του βρέφους. Η σχιστία στην υπερώα πάλι, θα επηρεάσει την ομιλία του παιδιού και θα συσχετιστεί με επανειλημμένα επεισόδια μέσης ωτίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης