Ασφαλιστήριο – Νοσηλεία: Πότε λαμβάνεται το Νοσοκομειακό – Χειρουργικό επίδομα

Ασφαλιστήριο – Νοσηλεία: Πότε λαμβάνεται το Νοσοκομειακό – Χειρουργικό επίδομα

Ενημερωθείτε για το πότε και πώς ενεργοποιείται η ειδική παροχή επιδόματος που προβλέπεται από κάθε ασφαλιστική εταιρεία

220803164356_money_insurance
Δεν είναι λίγες οι φορές που ασφαλισμένοι με ιδιωτικά προγράμματα υγείας θα επιλέξουν να νοσηλευτούν για μια ασθένεια ή μια επέμβαση μικρής ενδεχομένως βαρύτητας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Η επιλογή αυτή δεν θα περάσει απαρατήρητη από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία θα παράσχει στον ασφαλισμένο ένα επίδομα δίκην επιβράβευσης. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που δεν κάνει χρήση του ασφαλιστικού του συμβολαίου.

Τα επιδόματα «μη χρήσης» δίδονται συνήθως έως συγκεκριμένου αριθμού ημερών όπως 15, 30 ή 60 ημέρες νοσηλείας και κυμαίνονται συνήθως στα 50€ με 150€ ημερησίως, με κάποιες εταιρείες να προσδιορίζουν το ύψος της παροχής ανάλογα με τη νοσηλεία σε απλή κλίνη ή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Για τις περιπτώσεις που η νοσηλεία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, κάποιες εταιρείες παρέχουν ένα ετήσιο ποσό για το επίδομα από το οποίο δίδεται ποσοστό σύμφωνα με τη βαρύτητα του χειρουργείου, ενώ άλλες προβλέπουν εξαρχής ένα συγκεκριμένο ποσό σύμφωνα με τη βαρύτητα της επέμβασης όπως 100€, 200€, 350€, 500€ ή 700€ για πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες, μεγάλες και βαριές επεμβάσεις αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης