Κορωνοϊός: Πόσες πιθανότητες έχετε να «κολλήσετε» στο αεροπλάνο; – Έρευνα απαντά

Κορωνοϊός: Πόσες πιθανότητες έχετε να «κολλήσετε» στο αεροπλάνο; – Έρευνα απαντά

Με τους αιθέρες πλέον ανοιχτούς και κάθε προληπτικό μέτρο για τη διασπορά του κορωνοϊού να έχει καταργηθεί, ένα ερώτημα που απασχολεί τους ταξιδιώτες είναι: πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορωνοϊό εν πτήσει; Αμερικανοί ερευνητές απαντούν

220729185441_taksidi
Ερευνητές από το ΜΙΤ υπολόγισαν πόσο εύκολη είναι η μετάδοση του κορωνοϊού μέσα σε ένα αεροπλάνο. Αν και η μελέτη τους πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ήδη ίσχυαν κάποια μέτρα προστασίας στις πτήσεις, η μελέτη προσφέρει μια μέθοδο που θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και όσο η πανδημία ακόμα εξελίσσεται.

Ειδικότερα, η μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Health Care Management Science αφορούσε την περίοδο από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Όπως διαπιστώθηκε, η πιθανότητα να κολλήσει ένας επιβάτης COVID-19 σε αεροπλάνο ξεπέρασε τη 1 προς 1.000 σε μια γεμάτη πτήση διάρκειας δύο ωρών, την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο, οι πιθανότητες μειώθηκαν στις 1 στις 6.000 σε μια μισογεμάτη δίωρη πτήση, όταν η πανδημία βρισκόταν σε σημείο καμπής, το καλοκαίρι του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης