Παθήσεις των νυχιών: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Παθήσεις των νυχιών: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Από ένα νύχι που «γύρισε» προς τα μέσα ή λοίμωξη που προκάλεσε φλεγμονή έως ένα μελάνωμα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, η μερική ή ολική αφαίρεση όνυχος για την αντιμετώπισή τους καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

220729164004_doctor_feet_toes_nails
Πέρασαν 40 χρόνια για μια 58χρονη γυναίκα από την Αρμενία ώσπου να ανακαλύψει με τη βοήθεια ιατρικής ομάδας ότι η αιτία του πόνου στο νύχι της για μισό σχεδόν αιώνα ήταν ένα γλωμαγγείωμα που αφαιρέθηκε εντέλει χειρουργικά. Πρόκειται για έναν σπάνιο καλοήθη όγκο του αγγειακού συστήματος που προτιμά γυναίκες μέσης ηλικίας και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, αν και τρία στα τέσσερα περιστατικά αφορούν τα νύχια του χεριού ή του ποδιού.

Η τμηματική ή ολική αφαίρεση του νυχιού όμως, συμπεριλαμβανομένης της ρίζας του, μπορεί να αποτελέσει μονόδρομο για την αντιμετώπιση παθήσεων των νυχιών ή κατόπιν ενός ατυχήματος. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσες φορές άκουσε της φράση «γύρισε το νύχι του» για την περιγραφή μιας συχνής και επώδυνης πάθησης του μεγάλου συνήθως δακτύλου του ποδιού με την ιατρική ονομασία «είσφρυση όνυχος» ή «ονυχοκρύπτωση», κατά την οποία το νύχι διαπερνά το δέρμα των δαχτύλων προκαλώντας φλεγμονή, ερυθρότητα, οίδημα και εκροή πύου. Εκδηλώνεται συνήθως σε εφήβους και νέους ενήλικες ως επακόλουθο της χρήσης ακατάλληλων υποδημάτων (π.χ. πολύ στενά), όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι τα ανατομικά προβλήματα του πέλματος, ο σακχαρώδης διαβήτης είτε νοσήματα που προωθούν την κατακράτηση υγρών όπως ο σαχκαρώδης διαβήτης και φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, η κληρονομικότητα κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης