Φάρμακα: Tips για να μην αλλοιωθούν λόγω ζέστης

Φάρμακα: Tips για να μην αλλοιωθούν λόγω ζέστης

Αναποτελεσματικά ή και επικίνδυνα μπορεί να καταστήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες τα φάρμακα που έχουμε στο σπίτι εάν δεν φροντίσουμε για την ορθή αποθήκευσή τους

220727162131_man_pill_pharmacy_medicine
Απροετοίμαστους θα βρήκε αρκετούς ο πρωτοφανής καύσωνας του φετινού καλοκαιριού. Ενώ λοιπόν ενημερώθηκαν για επικίνδυνα συμπτώματα και τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων όπως η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία, διέφυγε ενδεχομένως ο κίνδυνος αλλοίωσης των φαρμάκων τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα φάρμακα που λαμβάνουμε για οποιαδήποτε πάθηση θα διατηρήσουν τη δραστικότητα και αποτελεσματικότητά τους» επισημαίνει ο ανώτερος Διευθυντής Κλινικής Φαρμακευτικής της Mayo Clinic, Scott Hall, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στις χημικές ουσίες των φαρμάκων η λανθασμένη αποθήκευση σε πολύ υψηλές -ή και πολύ χαμηλές ενδεχομένως- θερμοκρασίες. Ινσουλίνη, δισκία νιτρογλυκερίνης και ενέσεις αδρεναλίνης είναι κάποια από τα φάρμακα που επηρεάζονται από τη ζέστη, σύμφωνα με τον ειδικό, ο οποίος προτείνει για την ορθή φύλαξη των φαρμάκων:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης