Οστεοαρθρίτιδα: Η ολική αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική SuperPATH δίνει λύση

Οστεοαρθρίτιδα: Η ολική αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική SuperPATH δίνει λύση

Για τη σύγχρονη, εξελιγμένη τεχνική ολικής αρθροπλαστικής ισχίου μιλάει στο ygeiamou.gr o κύριος Αναστάσιος Τόκης, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital

190404144409_surgery
Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια επέμβαση που κατά κύριο λόγο εφαρμόζεται ως τελική θεραπευτική λύση για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Η οστεοαρθρίτιδα γενικά αποτελεί μια εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων που επιφέρει πόνο και περιορισμό της κινητικότητάς τους. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι τόσο έντονα που να οδηγήσουν ακόμα και σε αδυναμία εκπλήρωσης καθημερινών δραστηριοτήτων ρουτίνας.

Επίσης, ο υποκείμενος πόνος και ο περιορισμός της κινητικότητας μπορεί να οδηγήσουν τον ασθενή σε σημείο που να μην είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς αναζητούν λύσεις και θεραπείες πολύ νωρίτερα από τα τελικά στάδια της νόσου. Ο ρόλος του ορθοπαιδικού ιατρού είναι να αναγνωρίσει αυτήν την κατάσταση έγκαιρα, και να παράσχει τις κατάλληλες θεραπευτικές οδηγίες στους ασθενείς του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης