Πένθος: Θανατηφόρος απειλή για την καρδιά – Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα

Πένθος: Θανατηφόρος απειλή για την καρδιά – Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα

Η απέραντη θλίψη που μπορεί να φέρει ο θανάτος μέσα σε μια οικογένεια οδηγεί σε σοβαρή επιδείνωση της υγείας των μελών της οικογένειας με τον κίνδυνο να είναι ιδιαίτερα αυξημένος την πρώτη εβδομάδα μετά την απώλεια

220707143601_penthos
Μοιραίoς για την πορεία της ζωής τους θα μπορούσε να αποβεί ένας θάνατος μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι ασθενείς που βιώνουν θλίψη ή πενθούν μετά την απώλεια ενός στενού μέλους της οικογένειας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, ιδίως κατά την πρώτη εβδομάδα μετά το θάνατο του μέλους της οικογένειας, σύμφωνα με μελέτη στο JACC: Heart Failure.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε περίπου 500 χιλιάδες ασθενείς από από το Σουηδικό Μητρώο Καρδιακής Ανεπάρκειας κατά την περίοδο 2000-2018 ή/και ασθενείς με πρωτογενή διάγνωση καρδιακής ανεπάρκειας από το Σουηδικό Μητρώο Ασθενών κατά την περίοδο 1987-2018. Από αυτούς, συνολικά 58.949 συμμετέχοντες στη μελέτη έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια των 3,7 ετών παρακολούθησης. Στην συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν κατά πόσον η σχέση με τον θανόντα, η αιτία θανάτου ή ο χρόνος που πέρασε από τον θάνατο επηρέασαν τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιακή ανεπάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης