Κορωνοϊός – Μεταδοτικότητα: Ο παράγοντας που τη μειώνει σε κλειστούς χώρους

Κορωνοϊός – Μεταδοτικότητα: Ο παράγοντας που τη μειώνει σε κλειστούς χώρους

Γνωρίζουμε ήδη τα προληπτικά ατομικά μέτρα προστασίας για τους κλειστούς χώρους με στόχο την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως η χρήση της μάσκας. Βασικό ρόλο παίζει όμως και η ποιότητα του αέρα καθώς και ο σωστός εξαερισμός σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών

220630133235_covid
O καλός αερισμός των κλειστών χώρων, όπως σε ένα εστιατόριο ή σε έναν χώρο εργασίας, είναι καθοριστικός για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊόυ στην κοινότητα και μια μεγάλη νεότερη ανασκόπηση ερευνών το επιβεβαιώνει. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο ιός μεταφέρεται μέσω του αέρα και μέσω των σταγονιδίων, όμως σύμφωνα με τα νεότερα, στοιχεία, ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε εσωτερικούς χώρους, εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.

Σύμφωνα με τη νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The BMJ και εξετάζοντας 18 διαφορετικές μελέτες από όλο τον κόσμο, η αερομεταφερόμενη μετάδοση του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη Covid-19, από ένα άτομο που νοσεί σε άλλα άτομα που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων, μπορεί να συμβεί σε διάφορους εσωτερικούς χώρους εκτός υγειονομικών δομών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης