Όσφρηση: Τι ρόλο παίζει για αξέχαστες διακοπές

Όσφρηση: Τι ρόλο παίζει για αξέχαστες διακοπές

Η ευωδιά των φρεσκοβρασμένων μακαρονιών με τριμμένη μυζήθρα και της φρεκοκομμένης ντομάτας από τον κήπο, το άρωμα καρύδας από το αντηλιακό, η μυρωδιά του εδάφους μετά από μια καλοκαιρινή μπόρα. Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται άρηκτα με τις αναμνήσεις μας και αυτήν εκμεταλλεύεται και η τουριστική βιομηχανία

220617135309_travel
Αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και χώροι διασκέδασης έχουν αξιοποιήσει έρευνες καταναλωτών σχετικά με τις μυρωδιές και την επιρροή τους στο θυμικό και επιδιώκουν να μας «ταξιδέψουν» μέσα από τα αρώματα, που θα μας επιτρέψουν να επαναλάβουμε μέσω των αισθήσεων την εμπειρία μας. Πράγματι, τα αρώματα λειτουργούν ως πηγές πληροφοριών για το κέντρο αναμνήσεων του εγκεφάλου, τόσο καλών όσο και άσχημων.

Έτσι, όπως επισημαίνει η δρ. Adriana Madzharov, λέκτορας μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Bath με άρθρο της στο The Conversation, η ταξιδιωτική βιομηχανία χρησιμοποιεί πλέον αρώματα για να διεγείρει τις αισθήσεις. Μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ένα ξενοδοχείο διαθέτουν προς πώληση τα δικά τους shower gels ή σαπούνια, ώστε οι πελάτες να πάρουν μαζί τους ένα μικρό κομμάτι των διακοπών τους και το αίσθημα χαλαρότητας στο σπίτι τους, που όμως μπορεί να οδηγήσει και σε μια επόμενη κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα, ο καταναλωτής συνδέει τη μυρωδιά με την επωνυμία της μάρκας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης