Παθήσεις Οισοφάγου: Ποιες καλύψεις περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο υγείας

Παθήσεις Οισοφάγου: Ποιες καλύψεις περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο υγείας

Τέσσερις στους δέκα ανθρώπους υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οι μισοί εκ των οποίων θα εκδηλώσουν φλεγμονή στον οισοφάγο. Ενημερωθείτε για το πώς καλύπτεται η αντιμετώπισή τους από τα συμβόλαια υγείας

220620164439_heatburn_palindromisi_reflux_kaoura
Οι ταχύτατοι ρυθμοί και οι «κακές» συνήθειες του δυτικού τρόπου ζωής στοιχίζουν ακριβά στην υγεία. Ένα από τα όργανα-στόχους τους είναι και ο οισοφάγος, οι παθήσεις και διαταραχές του οποίου ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως με δυσφαγία, αισθήματα καύσου, πόνο κατά την κατάποση, βήχα, οδοντικές βλάβες και κακή συνολικά στοματική υγεία, στομαχόπονο κ.α.. Έτσι, παχυσαρκία, κάπνισμα και κακές διατροφικές συνήθειες (ανθυγιεινά τρόφιμα, μεγάλες ποσότητες, κατάκλιση μετά το φαγητό) μεταξύ άλλων θα πυροδοτήσουν τη βασικότερη αιτία των παραπάνω συμπτωμάτων, τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), μια χρόνια πάθηση που προκαλείται από την παλινδρόμηση του γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο και αφορά έως και το 40% του δυτικού κόσμου, οι μισοί εκ των οποίων θα εμφανίσουν οισοφαγίτιδα.

Κινητικές διαταραχές με κύρια την αχαλασία και άλλες παθήσεις του οισοφάγου πέραν της ΓΟΠ -οι οποίες προκαλούνται συχνά από την τελευταία- όπως ο οισοφάγος Barrett (προκαρκινικό στάδιο για αδενοκαρκίνωμα οιοσοφάγου), τα εκκολπώματα, ο καρκίνος του οισοφάγου και οι οισοφαγοκήλες (το 98% των περιπτώσεων διαφραγματοκήλης), αποτελούν σημαντικά προβήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ανά περίπτωση με φαρμακευτική αγωγή είτε χειρουργικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης