Έτσι αντιμετωπίζονται καλύτερα οι δυο πιο συχνές παθήσεις του οισοφάγου

Έτσι αντιμετωπίζονται καλύτερα οι δυο πιο συχνές παθήσεις του οισοφάγου

Για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των δύο πιο συχνών παθήσεων του οισοφάγου μιλά στο ygeiamou.gr o δρ. Κωνσταντίνος Δελής, Διευθυντής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

200116164033_laimos
Δύο από τις πιο συχνές παθήσεις του οισοφάγου, η αχαλασία και το εκκόλπωμα Zenker (Ζένκερ), που χαρακτηρίζονται από τη δυσκολία ή και την αδυναμία του ασθενούς να καταπιεί τις στερεές τροφές ή τα υγρά, αντιμετωπίζονται πλέον διεθνώς με τον πιο σύγχρονο και ταυτόχρονα ασφαλή και επιτυχημένο τρόπο, τις επεμβάσεις POEM (ΠΟΕΜ).

Οι επεμβάσεις αυτές εκτελούνται από έμπειρους, εξειδικευμένους γαστρεντερολόγους και τείνουν να καθιερωθούν πλέον ως θεραπεία επιλογής σε όλο τον κόσμο.

Πραγματοποιούνται με μικροσκοπικά νυστέρια κατά τη διάρκεια μιας ειδικής γαστροσκόπησης σε κατάλληλα διαμορφωμένες ενδοσκοπικές ή χειρουργικές αίθουσες νοσοκομείων υπό γενική νάρκωση και έχουν τόσο σημαντικά πλεονεκτήματα ώστε σε όλα τα μεγάλα ενδοσκοπικά κέντρα του κόσμου έχουν πλέον αντικαταστήσει τις παλαιότερες και όχι πάντα αποτελεσματικές επεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης