Μεταμοσχεύσεις: Επαναστατική μέθοδος εξαλείφει την πιθανότητα απόρριψης του οργάνου

Μεταμοσχεύσεις: Επαναστατική μέθοδος εξαλείφει την πιθανότητα απόρριψης του οργάνου

Η μέθοδος DISOT επιφέρει πραγματική επανάσταση στον τομέα των μεταμοσχεύσεων καθώς εξαλείφει την πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από τον οργανισμό του λήπτη και καταργεί την ανάγκη για δια βίου αγωγή με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

220524210621_surgery
Μια νέα εποχή στις μεταμοσχεύσεις οργάνων φαίνεται να ανατέλλει χάρη σε νέα μέθοδο που καταργεί την ανάγκη των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων ώστε να μην απορριφθεί από τον οργανισμό του λήπτη το μόσχευμα. Το επίτευγμα ανήκει σε ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και οι τρεις πρώτες επιτυχημένες περιπτώσεις εφαρμογής της μεθόδου αφορούν παιδιά που χρειάστηκαν μεταμόσχευση νεφρού.

Η βασική καινοτομία της νέας τεχνικής είναι η μεταμόσχευση του ανοσοποιητικού συστήματος του δότη στον ασθενή πριν οι χειρουργοί προχωρήσουν στη μεταμόσχευση του οργάνου.

Το μεταμοσχευτικό αυτό πρωτόκολλο έχει λάβει και την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, στις 27 Μαΐου, με ένδειξη την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων που επηρεάζουν τους νεφρούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης