Η καζέρμα των βοτάνων: Θεραπευτικό αγρόκτημα για εργαζόμενους με ψυχικές νόσους

Η καζέρμα των βοτάνων: Θεραπευτικό αγρόκτημα για εργαζόμενους με ψυχικές νόσους

Η Καζέρμα των Βοτάνων είναι ένα επισκέψιμο θεραπευτικό αγρόκτημα στα πρότυπα των ευρωπαϊκών θεραπευτικών αγροκτημάτων (care farms) που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους στη Λέρο. Πρωταρχικός στόχος της φάρμας είναι να καλύψει τις ανάγκες για εργασία των κοινωνικά αποκλεισμένων ασθενών και δευτερευόντως να αναδείξει τον τοπικό ανεκμετάλλευτο θησαυρό της χλωρίδας του νησιού

220614130900_Bees4_000_32CB4RN
«Η καζέρμα των βοτάνων» είναι ένα επισκέψιμο αγρόκτημα που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Κουλούκι της Λέρου και σε απόσταση μόλις 600 μέτρα από το Λιμάνι Λακκίου.

Ο ΚοιΣΠΕ, είναι Μονάδα Ψυχικής Υγείας και αποσκοπεί στην επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Είναι το επιστέγασμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που συντελέστηκε αρχικά στη Λέρο και επεκτάθηκε στα ψυχιατρεία όλης της Ελλάδας.

Το 2002 ιδρύθηκε στη Λέρο ο πρώτος Κοινωνικός Συνεταιρισμός στην Ελλάδα. Στο πέρασμα των 17 χρόνων λειτουργίας του ο ΚοιΣΠΕ έχει αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες όπως ζαχαροπλαστείο, αγροτικές καλλιέργειες, κυλικείο, γραφείο εναλλακτικού τουρισμού, μελισσοκομία και τυποποίηση μελιού (Άρτεμις).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης