Διαζύγιο: Πόσο πιθανή είναι η επανασύνδεση – Ποιοι ξανασμίγουν

Διαζύγιο: Πόσο πιθανή είναι η επανασύνδεση – Ποιοι ξανασμίγουν

Μπορεί τα διαζύγια να αυξάνονται, η επανασύνδεση όμως και μάλιστα με τα δεσμά του γάμου για δεύτερη φορά είναι η επιλογή πολλών ζευγαριών που κάποια στιγμή επέλεξαν χωριστούς δρόμους. Τι δείχνουν οι μελέτες και γιατί κάποιοι θα αναθεωρήσουν;

220608212049_couple_breakup_hands_photo
Για κάποιους το γυαλί που σπάει δεν θα ξανακολλήσει απλώς, κόντρα στην περίφημη ρήση για τον χωρισμό, αλλά θα παραμείνει γερό για πολλά ακόμα χρόνια. Πόσα ακριβώς δεν είναι γνωστό, γνωρίζουμε όμως από τα στατιστικά δεδομένα ότι ένα 6% των χωρισμένων ζευγαριών θα ξανασμίξουν και θα επανενωθούν με τα -ιερότερα τη φορά αυτή;- δεσμά του γάμου, και ένα 10-15% θα συμφιλιωθούν και θα αποκαταστήσούν έστω τις σχέσεις τους.

Τις παραπάνω πληροφορίες κοινοποιεί μέσω άρθρου της στο Conversation η Δρ Ann Gold Buscho, κλινική ψυχολόγος με ειδίκευση σε οικογενειακά ζητήματα όπως τα διαζύγια, η γονεϊκότητα κ.α., στο οποίο διαπραγματεύεται το ζήτημα της επανασύζευξης ζευγαριών που διέκοψαν την κοινή τους πορεία εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων. Προβλήματα που επιλύθηκαν με ατομική προσπάθεια ή τη συμμετοχή επαγγελματιών και, καθώς φαίνεται, οδήγησαν σε ισχυρότερους δεσμούς αφού το 60% όσων επέλεξαν να παντρευτούν ξανά τον ίδιο άνθρωπο θα μείνουν σταθεροί στους γαμήλιους όρκους τους, έναντι 30% που θα λύσει ξανά το γάμο μέσω διαζυγίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης