Αλλαγή επαγγέλματος: Πώς επηρεάζει το ύψος των ασφαλίστρων

Αλλαγή επαγγέλματος: Πώς επηρεάζει το ύψος των ασφαλίστρων

Η χαρά για μια νέα θέση εργασίας που θα σας απαλλάξει από τη ρουτίνα ή θα ανοίξει νέες προοπτικές καριέρας μπορεί να σας βγει «ξινή» αν αμελήσατε να εημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Διαβάστε γιατί

220608170221_job_career
Το επάγγελμα του υποψήφιου για ασφάλιση αποτελεί στοιχείο που θα ζητήσει να γνωρίζει κάθε ασφαλιστική εταιρεία για κάθε σχεδόν τύπο συμβολαίου. Προγράμματα υγείας και ζωής έως και ασφαλιστήρια αυτοκινήτου θα ζητήσουν από τον ασφαλισμένο να δηλώσει εξαρχής το επάγγελμα που ασκεί κατά τη σύναψη της σύμβασης ως αναγκαία μεταβλητή για τη διαμόρφωση του ασφαλίστρου μεταξύ άλλων όπως η ηλικία και η κατάσταση υγείας.

Όπως επισημαίνεται από κάθε εταιρεία, κατά τη διάρκεια του ασφαλιστηρίου ο ασφαλισμένος ή/και συμβαλλόμενος είναι υποχρεωμένος να την ενημερώνει για οποιαδήποτε αλλαγή αφορά το επάγγελμα, μια απαίτηση που βασίζεται στα ασφαλιστικά βάρη του ασφαλισμένου βάσει του ασφαλιστικού Νόμου 2496/97 και, συγκεκριμένα, το άρθρο 4 για την επίταση του κινδύνου και το δικαίωμα του παρόχου ασφάλισης να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ του ύψους ασφαλίστρων και της ασφαλιζόμενης περίπτωσης και τον προφυλάσσει από τον ηθικό κίνδυνο και τον κίνδυνο αντεπιλογής. Επί λέξει: «κατά τη διάρκεια της σύμβασης ο λήπτης της ασφάλισης υποχρεούται να δηλώσει στον ασφαλιστή, μέσα σε δεκατέσσερις (14) ημέρες από τότε που περιήλθε σε γνώση του, κάθε στοιχείο ή περιστατικό, το οποίο μπορεί να επιφέρει σημαντική επίταση του κινδύνου, σε βαθμό που, αν ο ασφαλιστής το γνώριζε, δεν θα είχε συνάψει την ασφάλιση ή δεν θα την είχε συνάψει με τους ίδιους όρους».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης