Το παιδί ενηλικιώθηκε – Και τώρα, τι (δεν) κάνουμε;

Το παιδί ενηλικιώθηκε – Και τώρα, τι (δεν) κάνουμε;

Το παιδί ενηλικιώθηκε, έχει τη δική του ζωή, δουλειά, υποχρεώσεις... Για μας όμως παραμένει παιδί. Oλα όσα πρέπει να προσέξουμε ως γονείς ενήλικων παιδιών, για να διατηρήσουμε την καλή σχέση μαζί τους και να μην την τορπιλίσουμε

220601125409_mother_daughter
Βαθιά ανάσα ανακούφισης: «Aντε, το παιδί πέρασε στις Πανελλήνιες, εργάζεται, δόξα τω Θεώ πέρασαν οι αγωνίες τού να θηλάζεις όλη νύχτα, να αλλάζεις πάνες, να σκουπίζεις μύξες και δάκρυα, να αγωνιάς για τα εφηβικά ξενύχτια…». Αλλά για όλες αυτές τις φάσεις υπήρχαν οδηγοί και βιβλία για γονείς. Τώρα που το παιδί είναι ενήλικας και έχετε διαφορετική σχέση μαζί του, οι κανόνες της σχέσης αλλάζουν. Το να είστε γονιός ενήλικων παιδιών είναι δύσκολο έργο και δεν έχει συζητηθεί πολύ.

Η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι οι νέοι ενήλικες ζουν σε κόσμο διαφορετικό από αυτόν στον οποίο ενηλικιωθήκαμε εμείς. Υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης εργασίας, οι μισθοί είναι χαμηλοί, ενώ τα έξοδα ζωής υψηλά, υπάρχει ανταγωνισμός και συνεχόμενη σύγκριση με τους συνομήλικους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης