Το «μαγικό» βότανο που ρυθμίζει χοληστερόλη και σάκχαρο – Ενισχύει και την τεστοστερόνη

Το «μαγικό» βότανο που ρυθμίζει χοληστερόλη και σάκχαρο – Ενισχύει και την τεστοστερόνη

Ένα άγνωστο σε πολλούς βότανο έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και μπορείτε να το βρείτε σε μορφή μπαχαρικού ή να το καταναλώσετε ως συμπλήρωμα διατροφής. Ένα ωφέλιμο συστατικό, που κερδίζει διαρκώς έδαφος

220530132833_trigonella
Η τριγωνέλλα είναι ένα άγνωστο για πολλούς βότανο, που όμως κερδίζει σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό. Μοιάζει με τριφύλλι και απαντάται πιο συχνά στη νότια Ευρώπη και τη δυτική Ασία. Τα μπαχαρικά που παρασκευάζονται από τα φύλλα και τους σπόρους του έχουν μια γλυκόπικρη γεύση, που θυμίζει το σιρόπι σφενδάμου ή την καμένη ζάχαρη.

Αν θέλετε να γνωρίσετε τα θαυμαστά της οφέλη, μπορείτε να αναζητήσετε την τριγωνέλλα σε μορφή μπαχαρικού ή συμπληρώματος διατροφής. Οι ευεργετικές της ιδιότητες αγγίζουν πολλά διαφορετικά πεδία της υγείας μας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ρυθμίζει τη χοληστερόλη στο αίμα, αλλά και αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες. Σημαντική είναι, επίσης, η συμβολή της στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης