Η «πανδημία» που απειλεί ενήλικες και παιδιά: Ποια είναι η σύγχρονη αντιμετώπιση της;

Η «πανδημία» που απειλεί ενήλικες και παιδιά: Ποια είναι η σύγχρονη αντιμετώπιση της;

Σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας αναδεικνύεται η παχυσαρκία παγκοσμίως με τη χώρα μας δυστυχώς να κατέχει ένα απογοητευτικό ποσοστό - επτά στους δέκα είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι στην Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τα παιδιά δυστυχώς τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς θεωρούνται «πρωταθλητές στην παχυσαρκία»

220531122205_obesity_girl
Το φαινόμενο της παχυσαρκίας που έχει πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο πρόφατης εκδήλωσης με θέμα «Η παχυσαρκία σήμερα. Η πολυπαραγοντική νόσος και η πολύπλευρη σύγχρονη αντιμετώπιση της», που διοργάνωσε η «Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, το Σάββατο 28 Μαϊού στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κορυφαίοι ειδικοί επιχείρησαν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του φαινομένου της παχυσαρκίας, το βαθμό τον οποίο επηρεάζει ενήλικες και παιδιά, αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους διεπιστημονικής αντιμετώπισής της με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων. Συντονιστής της συζήτησης για την νέα «πανδημία» που πλήττει τη ζωή μας ήταν ο κ. Γιώργος Αλοίμονος, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Σωματείου, με το προεδρείο του σωματείου να αποτελείται από την Κική Τσιρανίδου, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ιμερόεσσας, και τον Αλέξανδρο Μουρουγλάκη, Συνήγορο Ασθενών (Patient Advocate) και Aναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της «Ένωσης Ασθενών Ελλάδος».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης