Λεμφοίδημα: Οι θεραπείες που δίνουν λύση στους ασθενείς

Λεμφοίδημα: Οι θεραπείες που δίνουν λύση στους ασθενείς

Η εξέλιξη των τεχνικών της μικροχειρουργικής και της βιοτεχνολογίας προσφέρουν στους ασθενείς με λεμφοίδημα ακόμη και οριστική θεραπεία επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Διονυσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

220525150509_podia
Tο λεμφοίδημα αποτελούσε μέχρι πρόσφατα μια χρόνια και ανίατη πάθηση για την οποία οι ασθενείς άκουγαν συνεχώς το κλισέ «θα μάθεις να ζεις με αυτό». Εκείνοι που πάσχουν από λεμφοίδημα περιγράφουν ότι έχουν συνεχόμενη ενόχληση με πόνο και αίσθημα βάρους στο μέλος που πάσχει, ενώ αρκετοί αναφέρουν ότι παρουσίασαν πολλά επεισόδια λοιμώξεων στο άκρο με το λεμφοίδημα, τα οποία τους ανάγκασαν να νοσηλευτούν για να λάβουν αντιβιοτική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια, η στοχευμένη επιστημονική μελέτη του λεμφικού συστήματος και η εξέλιξη των τεχνικών της μικροχειρουργικής και της βιοτεχνολογίας, έφεραν επανάσταση στο χώρο της ιατρικής προσφέροντας σε κάποιους ασθενείς με λεμφοίδημα ακόμη και την οριστική θεραπεία.

Οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο επίπεδο των λεμφαγγείων και των λεμφαδένων, αποσκοπούν στην οριστική αποκατάσταση της κυκλοφορίας της λέμφου στο λεμφικό σύστημα και τη σταδιακή βελτίωση του λεμφοιδήματος στην πάσχουσα περιοχή. Το ευχάριστο μήνυμα είναι ότι όλο και συχνότερα, εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους από τις καινοτόμες χειρουργικές επεμβάσεις, αποδεικνύοντας ότι η μόνιμη θεραπεία του λεμφοιδήματος μπορεί πλέον να επιτευχθεί, προσφέροντας συγχρόνως στον ασθενή μια νέα προοπτική στην ποιότητα ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης