ΙΦΝΕ – Επιπλοκές: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

ΙΦΝΕ – Επιπλοκές: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Τα περιεδρικά αποστήματα και συρίγγια είναι συχνές επιπλοκές σε ασθενείς με ΙΦΝΕ, δηλαδή με νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα. Πρόκειται για ιατρικούς όρους που εντοπίζονται στα σχετικά ασφαλιστήρια. Τι προβλέπεται ακριβώς;

220523155038_man_aimorroida_manaraki_ponos_pain
Μια ακόμα ημέρα αφιερώθηκε φέτος στα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) και τους πάσχοντες, συμπληρώνοντας έτσι δώδεκα χρόνια από την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, μια πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn των 10 περίπου εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως και 45.000 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο αυτοάνοσα νοσήματα με πολυπαραγοντικό υπόβαθρο και μια σειρά συμπτωμάτων που θα πρέπει να οδηγήσουν στον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων διαταραχών στις κενώσεις (διάρροιες) και πιθανώς με παρουσία αίματος, κοιλιακό άλγος, αναιμία, κόπωση, ανορεξία και διαταραχές στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Οι υφέσεις και εξάρσεις της νόσου έπειτα θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ασθενούς, ο οποίος θα επιβαρυνθεί συχνά με σοβαρές επιπλοκές.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης