Βαρηκοΐα: Νέα έρευνα αναγεννά ελπίδες για αποτελεσματική θεραπεία

Βαρηκοΐα: Νέα έρευνα αναγεννά ελπίδες για αποτελεσματική θεραπεία

Σε μία από τις μεγαλύτερες μετα - αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη γενετική της ακοής, οι ερευνητές εντόπισαν δέκα νέα γονίδια που σχετίζονται με την απώλεια της ακουστικής ικανότητες, δίνοντας ελπίδες για την ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών κατά της βαρηκοϊας

220517145107_akoi
Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές καθοδηγούμενοι από το King’s College του Λονδίνου, το Ινστιτούτο Karolinska και το Πανεπιστήμιο Erasmus, δίνοντας νέες ελπίδες για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της απώλειας ακοής.

Η ερευνητική ομάδα αξιοποίησε στοιχεία από γενετικές αναλύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε κέντρα απ’ όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, μελετήθηκαν τα δεδομένα 17 μελετών που αφορούσαν σε 723.266 άτομα, τα οποία είχαν διαγνωσθεί ή δηλώσει ότι έχουν διαταραχές ακοής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μετα – αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη γενετική της ακοής μέχρι σήμερα, με σημαντικά, όπως φαίνεται, αποτελέσματα. Ειδικότερα, οι μελετητές ανέδειξαν 48 γονίδια που συνδέονται με την απώλεια ακοής, συμπεριλαμβανομένων 10 νέων παραλλαγών, που συνδέθηκαν πρόσφατα με την ακοή. Παράλληλα, εντόπισαν το τμήμα του αυτιού που επηρεάζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης