Στυτική δυσλειτουργία: 6 άγνωστοι παράγοντες κινδύνου

Στυτική δυσλειτουργία: 6 άγνωστοι παράγοντες κινδύνου

Πέρα από τους γνωστούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία όπως η υπέρταση, η παχυσαρκία και το κάπνισμα, υπάρχουν και ορισμένοι ακόμη παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της ή να την επιδεινώσουν. Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά σίγουρα πρέπει να τους έχουν κατά νου οι άνδρες και οι σύντροφοί τους

220506170502_couple_bed
Η στυτική δυσλειτουργία συνήθως μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένα οργανικά ή/και ψυχολογικά αίτια, αλλά στην εμφάνισή της μπορεί να παίζουν ρόλο και ορισμένοι απρόσμενοι παράγοντες του τρόπου ζωής.

«Η στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή στους άνδρες. Ορίζεται ως η επίμονη ή υποτροπιάζουσα αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως ταλαιπωρεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια άνδρες, ηλικίας κυρίως άνω των 40 ετών», εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός-Ουρολόγος, Ανδρολόγος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης