Καρκίνος Προστάτη: 5 βακτήρια αποκαλύπτουν την επιθετική μορφή της νόσου

Καρκίνος Προστάτη: 5 βακτήρια αποκαλύπτουν την επιθετική μορφή της νόσου

Με νέους βιοδείκτες για την πρόγνωση του καρκίνου του προστάτη εφοδιάζουν την ιατρική φαρέτρα οι επιστήμονες, ανακαλύπτοντας νέα είδη βακτηρίων που σχετίζονται με την επιθετική μορφή της νόσου

190507121837_prostate_cancer-1280x720
Ένα σημαντικό βήμα στην πρόγνωση του καρκίνου του προστάτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Norwich, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Norfolk και Norwich και το Ινστιτούτο Quadram μεταξύ άλλων, ταυτοποιώντας πέντε βακτήρια που συνδέονται με την επιθετική μορφή της νόσου.

Έρεισμα για την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο European Urology Oncology, αποτέλεσε η υφιστάμενη γνώση σχετικά με τη σύνδεση διάφορων παθογόνων με τον καρκίνο, όπως αυτή του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού με τον καρκίνο του στομάχου, του ιού HPV με το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ή του βακτηρίου Fusobacterium nucleatum με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα αναερόβια βακτήρια Anaerococcus, Peptoniphilus, Porphyromonas, Fenollaria και Fusobacterium μπορούν να λειτουργήσουν ως βιοδείκτες για την πρόγνωση του καρκίνου του προστάτη. Ειδικότερα, οι ερευνητές δήλωσαν πως ανακάλυψαν τέσσερα εντελώς νέα είδη βακτηρίων. Μάλιστα, βάπτισαν δύο από τα είδη Porphyromonas bobii και Varibaculum prostatecancerukia από τα ονόματα δύο εκ των χρηματοδοτών της μελέτης, τα ερευνητικά ιδρύματα για τον καρκίνο Bob Champion Cancer Trust και Prostate Cancer UK αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης