Βullying – Ανοχή: Γιατί οι περισσότεροι παριστάμενοι δεν συγκρατούν τον θύτη

Βullying – Ανοχή: Γιατί οι περισσότεροι παριστάμενοι δεν συγκρατούν τον θύτη

Οι μορφές bullying δυστυχώς δεν σταματούν στο σχολείο - τις συναντάμε και στο εργασιακό περιβάλλον. Για ποιο λόγο όμως οι παρευρισκόμενοι θεατές ενός περιστατικού εκφοβισμού σπανίως αντιδρούν και δεν υπερασπίζονται το θύμα; Δύο ειδικοί δίνουν την απάντηση

220428133827_bullying
Όσο κι αν πιστεύουμε ότι τα αντανακλαστικά μας ως ενήλικες σε περιστατικά bullying θα είναι άμεσα, έρευνες αποκαλύπτουν ότι δύσκολα τελικά θα παρέμβουμε. Τους λόγους που μας κρατούν στην αδράνεια αναλύουν η Kara Ng, Συνεργάτις στην Οργανωτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και η Karen Niven, Καθηγήτρια Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ με άρθρο τους στο The Conversation.

H συνεχής παρενόχληση οποιουδήποτε είδους και ο αποκλεισμός από το εργασιακό περιβάλλον είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του εργασιακού εκφοβισμού και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά και την απόδοση στην εργασία και την ψυχολογία του ατόμου. Εκτός βέβαια από τη σωματική και προφανή βία, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και την ψυχολογική βία και πίεση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης