Ασφάλιση – Μόνιμη ανικανότητα: Πώς ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης

Ασφάλιση – Μόνιμη ανικανότητα: Πώς ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης

Μια σημαντική κάλυψη για όσους στερήθηκαν τη δυνατότητα εργασίας και βιοπορισμού εξαιτίας ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση. Πώς όμως ορίζεται το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο ασφαλισμένος για τη μόνιμη ανικανότητά του να εργαστεί;

220426141751_wheelchair_man_disability_disabled
Η οικονομική κάλυψη έναντι των μόνιμων συνεπειών από ένα ατύχημα ή μία ασθένεια αποτελεί ασφαλιστική επιλογή υψίστης σημασίας. Μέσα από συμπληρωματικά κυρίως προγράμματα στον κλάδο ζωής και σπανιότερα υγείας, οι ασφαλιστικές εταιρείες θωρακίζουν τρόπον τινά τον βιοπορισμό του ασφαλισμένου μέσα από σημαντικές παροχές έναντι μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας.

Ο βιοπορισμός αποτελεί όρο-κλειδί καθώς τα εν λόγω ασφαλιστικά προϊόντα (σχεδόν συνολικά) απευθύνονται σε άτομα με εισόδημα από εργασία που λόγω ασθένειας ή ατυχήματος δεν μπορούν να απασχοληθούν σε οποιοδήποτε επάγγελμα ή το επάγγελμά τους κατά την περίοδο του ατυχήματος και για το οποίο πληρούν ειδικά κριτήρια όπως σχετικές σπουδές, πιστοποιήσεις κ.ο.κ. για όλη την υπόλοιπη ζωής τους. Ωστόσο, αντίστοιχη παροχή μπορεί να εντοπιστεί και σε ασφαλιστήρια για άλλες ομάδες όπως φοιτητές και να ορίζει την μόνιμη ανικανότητα ως δια βίου αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης σε βασικές λειτουργίες όπως σίτιση και ένδυση.

Το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου άπαξ, σε δόσεις (δύο ή τρεις) είτε τμηματική δίκην σύνταξης σπανιότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης