Κορωνοϊός: Ρεκόρ νόσησης για ασθενή στη Βρετανία – Πόσες ημέρες είχε Covid-19;

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νόσησης για ασθενή στη Βρετανία – Πόσες ημέρες είχε Covid-19;

Tην πολυπλοκότητα της νόσου COVID-19 αποδεικνύουν ακόμη δύο περιστατικά ασθενών, με την χρονική περίοδο της μόλυνσης να ξεπερνά κατά πολύ τον ένα χρόνο

220421182757_covid
Το προηγούμενο ρεκόρ νόσησης με κορωνοϊό των 335 ημερών κατέρριψε ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό για 505 μέρες. Η συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς με την πιο μακρόχρονη νόσηση θα παρουσιαστεί εκτενώς από Βρετανούς ερευνητές στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας (23-26 Απριλίου).

Οι ερευνητές θα γνωστοποιήσουν επίσης στοιχεία σχετικά με τις νέες παραλλαγές του ιού που θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, αλλά και νεότερα στοιχεία σχετικά με τη «λανθάνουσα» COVID-19.

Η ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου και του Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, επεδίωξε να διαπιστώσει πώς ο ιός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19 μετασχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Η εξέλιξη της υγείας των ασθενών

Κλείσιμο
Υπό το μικροσκόπιο τέθηκαν εννέα ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που ήταν θετικοί στον ιό για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω μεταμόσχευσης οργάνων, HIV, καρκίνου ή ιατρικών θεραπειών για άλλες ασθένειες. Μελετήθηκαν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου του 2020 και του Δεκεμβρίου του 2021 και διαπιστώθηκε ότι η λοίμωξη COVID-19 επέμεινε για 73 ημέρες κατά μέσο όρο, αλλά δύο ασθενείς παρουσίασαν επίμονες λοιμώξεις για περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης