Ενδοσκοπικές εξετάσεις: Ποια ασφαλιστικά προγράμματα τις καλύπτουν

Ενδοσκοπικές εξετάσεις: Ποια ασφαλιστικά προγράμματα τις καλύπτουν

Οι ενδοσκοπήσεις αντιμετωπίζονται ως ειδικού τύπου εξετάσεις για τα ασφαλιστήρια υγείας. Διαβάστε πώς καλύπτονται εξετάσεις όπως γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση

220420184437_endoscopy_endoskopisi
Προ εκπλήξεως μπορεί να βρεθούν όσοι πραγματοποιήσουν ή επιθυμούν να προβούν σε ενδοσκοπική εξέταση και αναμένουν κάλυψη από το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας. Ο λόγος είναι ότι οι ενδοσκοπικές πράξεις θεωρούνται φύσει επεμβατικές και ως τέτοιες δεν εντοπίζονται κατά το σύνηθες στις καλύψεις των προγραμμάτων διαγνωστικών εξετάσεων, τα οποία θα εξαιρέσουν και τις λήψεις και εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες τις συγκαταλέγουν ρητώς στις επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις ή διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργούνται σε εξειδικευμένα εργαστήρια είτε απαιτούν υπηρεσίες ιατρού και αναισθησιολόγου και πιθανώς λήψη βιοψίας. Έτσι, έκπτωση για εξετάσεις όπως κολονοσκόπηση ή γαστροσκόπηση μπορεί να ανευρεθούν σπανίως σε προγράμματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας -και με μεγάλη χρονική αναμονή όπως ένα έτος- ή σε ειδικά προγράμματα προνομίων που προσφέρουν οι εταιρείες στους πελάτες τους με ατομικό ή ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα, για επείγοντα κυρίως περιστατικά και βάσει πάντα της συμφωνίας που έχει κάνει η εταιρεία με τον εκάστοτε συνεργαζόμενο πάροχο υγείας.

Εξετάσεις όπως βρογχοσκόπηση, οισοφαγοσκόπηση, γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση ή κυστεοσκόπηση θα καλυφθούν συνήθως από το βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμα με δύο τρόπους:


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης