Αϋπνία: Η τεχνική που διασφαλίζει καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο

Αϋπνία: Η τεχνική που διασφαλίζει καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο

Προβληματίζεστε συχνά αν πρέπει να αντισταθείτε στον μεσημεριανό ύπνο για να μην σας «κλέψει» τον βραδινό; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε την τεχνική που προτείνει επιστημονική έρευνα, για να εξασφαλίσετε έναν βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο

210511181049_handsome_man_sleeping
Στην αναζήτηση οδηγιών για την επίτευξη του ιδανικού ύπνου θα καταλήξουν με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια όσοι βασανίζονται από αυπνία, ενδεχομένως όμως και όσοι επιθυμούν απλώς έναν πιο χορταστικό ύπνο. Αν «παίζετε» με τον φωτισμό, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία, τοποθετείτε στο υπνοδωμάτιο ειδικά φυτά και βάζετε απαλή μουσική για να φέρετε ταχύτερα κοντά σας τον Μορφέα, ίσως θα πρέπει να προκρίνετε μια απλή κίνηση.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine και το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον που δημοσιεύεται στο Journal of Sleep Research, το μυστικό του καλού ύπνου κρύβεται στους μύες μας και πώς τους χρησιμοποιούμε. Ειδικότερα, η έρευνα ανέδειξε τα οφέλη της προοδευτικής μυικής χαλάρωσης.

Η επίμαχη αγχολυτική τεχνική που βασίζεται στην εναλλαγή σύσφιξης και χαλάρωσης των μυικών ομάδων, αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό ιατρό Edmund Jacobson, ο οποίος παρατήρησε πως το άγχος και το στρες συνοδεύονται συνήθως από την αύξηση της μυϊκής έντασης και έτσι, η ανακούφιση από αυτήν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μυικής χαλάρωσης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης