Συμμετοχή στα φάρμακα: Νέο ασφαλιστικό πακέτο που την καλύπτει

Συμμετοχή στα φάρμακα: Νέο ασφαλιστικό πακέτο που την καλύπτει

Σημαντική ανακούφιση παρέχει καινοτόμο πρόγραμμα στους ασφαλισμένους, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής για συνταγογραφούμενα φάρμακα

220419170922_pharmacy_farmakeio_woman_man
Στα ύψη αποτυπώνεται η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη για το ελληνικό νοικοκυριό, τόσο για τη θεσμοθετημένη συμμετοχή όσο και για τα φάρμακα που πληρώνει απευθείας από την «τσέπη».

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το 2019, από τα 105€ της μηνιαίας δαπάνης υγείας των νοικοκυριών το 34,2% αφορούσε τη φαρμακευτική περίθαλψη. Αντίστοιχα για το ίδιο έτος, έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρει ότι από το 35% της συνολικής εγχώριας δαπάνης υγείας που κατέβαλαν τα νοικοκυριά απευθείας αφορούσε κυρίως τη συμμετοχή για φάρμακα. Πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο επίπεδο άμεσων ιδιωτικών πληρωμών ως ποσοστό των δαπανών για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη στο Υπουργείο Υγείας «τρέχει» σχέδιο που αποβλέπει στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την οικονομική ανακούφιση των πολιτών μέσα από εκπτώσεις στις τιμές των φαρμάκων, μεταξύ άλλων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης