Όραση: Πόσο κινδυνεύει από τα δημοφιλή χάπια για τη στυτική λειτουργία

Οι άντρες μπορεί να θέλουν να διασφαλίσουν σαν κόρη... οφθαλμού τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, σε περίπτωση όμως που θελήσουν να τις υποβοηθήσουν χρησιμοποιώντας αντίστοιχες αγωγές, θα πρέπει να αναλογιστούν τις πιθανές επιπτώσεις στην όρασή τους

Σε δίκοπο μαχαίρι φαίνεται πως αναδεικνύεται η χρήση της σιλδεναφίλης, της ουσίας που περιέχεται στο γνωστό μπλε χαπάκι για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας σύμφωνα πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία. Ειδικότερα, όσοι άντρες χρησιμοποιούν συχνά σκευάσματα τέτοιου είδους, με σιλδεναφίλη ή ταδαλαφίλη, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά μεταβολές που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν στην όρασή τους.

Σύμφωνα με τη νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Ophthalmology, η συστηματική λήψη φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο της εμφάνισης τριών καταστάσεων που σχετίζονται με την υγεία των οφθαλμών: αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, αγγειακή νόσο αμφιβληστροειδούς και ισχαιμική οπτική νευροπάθεια. Ωστόσο, παρόλο που ο αυξημένος κίνδυνος ήταν 85%, ο απόλυτος κίνδυνος ήταν ακόμα χαμηλός.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι λάμβαναν αγωγές για τη στυτική δυσλειτουργία, είχαν περισσότερο από 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης αγγειακής νόσου αμφιβληστροειδούς και δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης ισχαιμικής οπτικής νευροπάθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr