Έκτακτη νοσηλεία: Οι καλύψεις που φέρνουν κοντά σας τους συγγενείς σας

Έκτακτη νοσηλεία: Οι καλύψεις που φέρνουν κοντά σας τους συγγενείς σας

Μια έκτακτη νοσηλεία μπορεί να λάβει χώρα μακριά από τον τόπο κατοικίας, ίσως και στο εξωτερικό. Τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας μπορούν να φέρουν κοντά στον νοσηλευόμενο ασφαλισμένο την οικογένειά του, να φροντίσουν παράλληλα και για την επιστροφή τους στο σπιτι. Ενημερωθείτε σχετικά εδώ

220407154845_family_girl_hospital_visit
Η πανδημία COVID-19 και δη στην πρώτη της κορύφωση, οπότε η πρωτόγνωρη εμπειρία βιώθηκε ακόμα εντονότερα, αποτέλεσε μια σκληρή δοκιμασία για όλους και, ιδιαίτερα, όσους χρειάστηκαν νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο μόνοι, δίχως τη δυνατότητα παρουσίας κάποιου συγγενή λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. «Και ο ασθενής είναι μόνος, και οι συγγενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν τη δυνατότητα της επικοινωνίας, δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μια τρυφερή κουβέντα…» είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2020 η σύζυγος του 57χρονου που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πλήθος ερευνών έχουν επικεντρωθεί στο αντίκτυπο του επισκεπτηρίου στην ψυχική και σωματική υγεία του νοσηλευόμενου ασθενούς και, αντιστρόφως, το ψυχικό κυρίως κόστος μιας νοσηλείας στα οικεία πρόσωπα του ασθενούς, τα οποία θα βιώσουν θυμό, κατάθλιψη και άγχος. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση σχετικών μελετών, παιδιά και έφηβοι που επισκέπτονται κάποιον συγγενή (π.χ. γονέα) που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καταφέρνουν να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματικότητα και να διατηρήσουν τη σχέση με τον νοσηλευόμενο.

Άλλη μελέτη έδειξε ότι η επίσκεψη ενός οικείου προσώπου σχετίστηκε με μείωση της συστολικής (μεγάλης) αρτηριακής πίεσης, μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, σημαντική ανακούφιση από το άγχος και μικρότερη αύξηση από την εισαγωγή έως το εξιτήριο στα επίεπδα της ορμόνης TSH (θυρεοτροπίνη), ενός δείκτη που οι μικρότερες τιμές συνδέονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας.


Διαβάστε περισσότερα στo ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης